Tocanita de pui

Tocanita de pui

Timp de pregatire: 50 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane:
-Un pui de 1,5kg
-1-2 cepe
-o rosie
-un ardei
-piper macinat
-2 linguri cu ulei
-1 lingura cu boia
-sare

Puiul curatat si bine spalat se taie in bucati. Picioarele, gatul si varful aripilor se pun de o parte (se pot folosi la alta supa). Se curata bine pieptul si se taie in 2-3 bucati.
Inima se lasa intreaga. Pulpele se taie tot in doua. Ceapa se taie marunt si se prajeste in ulei fierbinte pana ce devine rumena. Se adauga bucatile de carne, pipota, inima si se amesteca pana cand carnea incepe sa se albeasca si atunci se adauga boiaua.
Se pune 100ml de apa, sare, piper, ardeiul taiat marunt si rosia taiata in doua. Se caleste la foc mic, in cratita acoperita cu capac. Din cand in cand se amesteca cu grija si se completeaza cu apa.
Cand carnea a aproape gata se scoate capacul. Se mai lasa putin pana cand carnea se prajeste amestecand des ca sa nu se arda. Se serveste cu galuste, cartofi fierti, orez, dar se poate servi si cu legume fierte.
Pofta buna!