Tava libaneza

Tava libaneza

Timp de pregatire: 70 de minute + inmuierea

Ingrediente pentru 8 persoane:
-un pui de aproximativ 1,5kg
-300g carne de miel
-sare
-400g ciuperci mici
-200g unt
-120g fasole boabe
-1 lingurita de boia iute
-un varf de cutit de scortisoara

Fasolea se pune in apa rece cu o seara inainte. In untul topit si incins se prajeste de jur imprejur puiul. Se scoate si se tine la caldura. Tot in acelasi unt se prajeste si carnea de miel(curata si taiata in bucati).
Intr-o oala se pune puiul, carnea de miel, apa, se adauga jumatate din condimente si fasolea(care in prealabil a fost strecurata si prajita in untul ramas de la pui si miel. Se fierbe totul mai intai la foc mare, apoi la foc mic.
Intre timp se prajesc in unt ciupercile curatate si restul condimentelor. Se adauga totul in oala cu carne si se mai fierbe putin.
Cand se serveste se pune in farfurii mai intai carnea, apoi fasolea si deasupra se stropeste cu zeama.
Pofta buna!