Supa de primavara cu pui si galuste de ficat

Supa de primavara cu pui si galuste de ficat

Timp de pregatire: 80 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane:
-300g aripi de pui
-100g ficat de pui
-150g morcovi noi
-100g patrunjel
-100g mazare cruda
-3 linguri cu gris
-1 ou
-piper macinat
-sare
-verdeata de la ceapa incoltita
-un varf de cutit cu sofran

In 1,5 litri de apa se pun la fiert aripile, iar cand da in clocot se adauga incet zarzavaturile, sarea, piperul si se fierbe la foc mic, in oala acoperita cu capac. Intr timp se bate bine oul, se adauga sare, gris, ficatul taiat marunt si se amesteca pana se obtine o masa omogena.
Cand aripile s-au fiert, supa se coloreaza cu sofran, apoi se pune cate o lingurita din amestecul de galuste si apoi se pune cate o lingurita din amestecul de galuste si se lasa sa fiarba pana ies la suprafata.
Supa fierginte cu galuste se imparte in farfurii, iar pe deasupra se presara cu verdeata de la ceapa.
Pofta buna!