Supa de gasca

Supa de gasca

Timp de pregatire: 4 ore

Ingrediente pentru 6-8 persoane:
-o gasca de 3kg
-200g paste fainoase scurte
-2 morcovi
-un patrunjel
-150g telina
-100g gulii
-100g varza creata
-100g conopida
-100g ciuperci Champignon
-100g mazare verde
-o ceapa mare
-2 catei de usturoi
-o legatura de ceapa verde
-o rosie
-un ardei
-piper boabe
-sofran
-sare

Se curata gasca, se taie in 8 bucati si se pune la fiert in apa rece. Cand da in clocot se ia spuma, apoi se condimenteaza.
Cand este pe jumatate fiarta se adauga zarzavaturile, ardeiul, rosia. La foc mic se fierbe 3 ore, apoi se adauga taiteii si se mai fierbe putin.
Inainte de servire se scoate carnea de pe oase, iar zarzavaturile se taie felii.
Supa se serveste fierbinte, presarata cu ceapa verde taiata marunt.
Pofta buna!