Supa de gaina Ujházy

Supa de gaina Ujházy

Timp de gatire: 3 ore

Ingrediente pentru 8 persoane:
-O gaina de 2 kg
-200g varza-De-Bruxelles
-100g ciuperci
-100g mazare verde
-3 morcovi
-2 patrunjei
-o bucata de telina
-1 ceapa
-o felie de gulii
-1 ardei
-1 catel de usturoi
-1 rosie
-boabe de piper( o lingurita mica)
-sare
-patrunjel verde
-ghimbir

Gaina curatata si taiata in bucati(inclusiv ficatul si pipota) se pune intr-o oala mai mare in apa rece si se lasa sa dea in clocot. Cand fierbe, se scoate spuma, se adauga sare, ceapa intreaga, iar intr-un tifon se piperul, ghimbirul si usturoiul.
Cand carnea s-a fiert pe jumatate, se adauga legumele curatate, ciupercile, varza sesfacuta in bucati, mazarea, ardeiul, rosia si frunzele de patrunjel.
Se fierbe in continuare la foc mic, cca 2 ore. Apoi se scoate tifonul cu mirodeniile si se arunca, supa si carnea se impart in farfurii. Taiteii separat se fierb. Cine doreste poate sa-si puna in farfurie si legume fierte.
Pofta buna!