Sunca umpluta cu ficat de gasca

Sunca umpluta cu ficat de gasca

Timp de pregatire: 40 de minute

Ingrediente pentru 6 persoane:
-500g sunca afumata fiarta
-400g ficat de gasca prajit
-300g salata frantuzeasca
-150g aspic
-un praz
-50g unt
-o salata
-2 oua fierte
-un ardei
-o rosie tare
-100ml coniac
-piper macinat
-sare

Sunca se taie felii subtiri, se pune la frigider. Ficatul prajit se zdrobeste cu o forculita, se adauga unt, sare, piper, coniac, se amesteca pana se obtine un pireu.
Feliile de sunca rece se ung cu pireu, se ruleaza, iar capetele se ornamenteaza cu putin pireu.
Pe un platou se aseaza intai foile de salata, pe ele salata frantuzeasca si rulourile unul langa altul.
Peste toate se toarna aspicul dizolvat si racit. Se ornamenteaza cu oua fierte si praz taiat rondele, bucati de ardei rosii.
Pofta buna!