Salata „Cekonici”

Salata „Cekonici”

Timp de pregatire: 45 de minute + timp de racire

Ingrediente pentru 4 persoane:
-400g file de piept de pui fiert
-150g carne de rac
-5 rosii
-otet de mere
-300g sparanghel
-sare
-zahar pudra
-5 linguri de maioneza
-100ml de frisca
-jumatate de lingurita de sos Worchester
-doua salate
-chimion
-o lamaie
-jumatate de legatura de patrunjel verde
-2 oua fierte tari
-jumatate de legatura de tarhon
-piper cayen
-oregano

Carnea de rac cu verdeata de patrunjel si chimion se fierbe in apa sarata, se pune la racit. Sparanghelul se fierbe in apa putin sarata. Din piep de pui o jumatate se taie in fasii subtiri, se pun la o parte, restul se rup in bucati.
Maioneza se condimenteaza cu frunze de tarhon taiate marunt, cu frunze de patrunjel, cu piper cayen, lamaie, otet de mere si oregano.
Cateva bucati din carnea de rac se pun la o parte, restul se amesteca incet cu salata. Se adauga fasiile de pui, jumatate din cantitatea de sparanghel fiert si racit si rosiile taiate.
Se amesteca impreuna cu maioneza condimentata, se adauga frisca batuta in prealabil. Se adauga zaharaul, zeama de lamaie, sosul Worchester si apoi se pune 1-2 ore la racit in frigider.
Salata bine racita se pune intr-un vas de sticla tapetat cu foile de salata. Peste salata rece se aseaza bucatile de rac, restul de sparanghel, jumatatea ramas din pieptul de pui taiat subtire, oule fierte taiate felii.
Se presara cu frunza de patrunjel taiata marunt.
Pofta buna!