Rizotto cu ficat de gasca

Rizotto cu ficat de gasca

Timp de pregatire: 50 de minute

Ingrediente pentru 6 persoane:
-500g ficat de gasca
-250g ciuperci Champignon
-300g orez
-250g mazare
-o ceapa
-100g untura de gasca
-50g unt
-jumatate de legatura de patrunjel
-100g cas Trapist
-sare
-200ml zeama de friptura
-piper alb macinat
-maghiran
-oregano

Ficatul se spala in apa rece, se sterge cu un servet curat si se taie in cuburi de 1cm. Ciupercile se curata si se taie marunt.
Orezul se pune la fiert in apa sarata. Mazarea se caleste in unt. Intr-o tigaie mai amre se incalzeste untura de gasca, se pune ceapa tocata, se adauga ficatul, ciupercile si se mai prajeste putin.
Se adauga orezul fiert, mazarea si condimentele. Se presara cu jumatate din frunzele de patrunjel taiate marunt si cu jumatate din cantitatea de cas dat prin razatoare.
La foc mare se amesteca totul bine. Interiorul la 6 castroane de uspa se unge cu unt, iar in ele se pune rizotto. Pe un platou termorezistent se rastoarna castroanele, iar pe gramezile obtinute se presara restul de patrunjel tocat de cas.
De jur imprejur se toarna zeama de la friptura.
Pofta buna!