Rata salbatica umpluta „a la Sopron”

Rata salbatica umpluta „a la Sopron”

Timp de pregatire: 90 de minute

Ingrediente pentru 6 persoane:
-1 rata salbatica
-200g pulpa de porc
-100g slanina afumata
-150g untura
-100g migdale decojite
-200ml sos brun
-2 cepe mici
-2 linguri de pasta tomate
-1 morcov
-1 patrunjel
-1 ou
-100ml vin rosu
-100ml lapte
-jumatate de legatura de patrunjel
-1 chifla
-cimbrisor
-maghiran
-piper macinat
-sare

Rata se curatata se spala in interior si exterior cu apa rece.
Se taie pieptul si i se scoate osul.
Carnea de porc se toaca de doua ori, se amesteca bine cu chifla inmuiata in apa si stoarsa.
Slanina se taie in cuburi mici, se prajeste si se adauga la carne.
In untura ramasa se prajeste o ceapa taiata marunt, se adauga la carnea tocata.
Se pune sare, cimbrisor, maghiran, oul batut, se amesteca totul bine, se pun migdalele taiate marunt.
Se amesteca din nou. Rata salbatica se sareaza si se pipereaza, iar in interiorul ei se pune amestecul preparat mai inainte, apoi se coase.
Se prajeste de jur imprejur in untura fierbinte, se scoate si se tine la caldura.
In untura ramasa se prajeste cealalta ceapa taiata marunt, morcovul si patrunjelul taiat felii rotunde, se adauga la pasta de tomate, sare, piper, cimbrisor si se amesteca.
Se aseaza intr-o tava, deasupra se pune rata, se toarna vinul si se pune in cuptorul fierbinte.
Se prajeste la foc potrivit, iar din cand in cand se stropeste cu zeama proprie.
Cand este gata se scoate rata, la zeama de legume se adauga sosul brun, se fierbe, se preseaza printr-o sita.
Rata umpluta se serveste taiata felii si stropita cu sos fierbinte.
Garnitura poate fi orez fiert, castane prajite sau crochete de cartofi.
Pofta buna!