Rata cu cuscus

Rata cu cuscus

Tip de pregatire: 80 de minute

Ingrediente pentru 6 persoane:

-o rata
-250g cuscus
-3 cepe
-un catel de usturoi
-un ardei
-o rosie
-o jumatate de legatura de patrunjel verde
-100g untura
-boia
-sare

Se curata rata, se taie in 8 bucati si se spala bine in apa rece. Intr-o tigaie mai mare se pune trei sferturi din untura si se prajeste ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, boiaua si 2 linguri cu apa.
Se caleste pana ce scade. Se adauga bucatile de carne si se mai prajeste un pic la foc mare. Se toarna 150ml apa, se amesteca, se pune capac pe oala, se fierbe amestecand din cand in cand.
Intr-o alta cratita se pune restul de untura si se prajeste cuscusul. Se toarna apoi apa sarata fierbinte, se caleste pe jumatate. Cand carnea este aproape gata, se adauga cuscusul, ardeiul curatat si rosia taiata in doua.
Se pune iarasi capacul si se da la cuptor, la foc potrivit.
Se serveste fierbinte si presarata cu frunze de patrunjel.
Pofta buna!