Rata a la Roma

Rata a la Roma

Timp de pregatire: 2 ore si 30 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane:
-o rata
-1kg de rosii
-3–g maslina
-100ml vin alb
-2 catei de usturoi
-1 lingurita de rozmarin
-1 lingurita de cimbrisor
-2 lingurite concentrat de supa
-sare
-piper

Rosiile se opersc, se curata de pielita si de samburi.
Maslinele se curata de samburi si se taie in doua.
Usturiul se preseaza.
Rata se spala in apa calda, se scurge, in interior si exterior se sareaza, se pipereaza si se unge cu usturoi.
Vasul roman (din lut, termorezistent) se imbiba bine cu apa. In vas se aseaza rata, se presara rozmarin, cimbrisor, concentrat de supa, rosii si masline.
Se pune vinul alb, se acopera oala cu capacul, se pune in cuptorul rece.
Temperatura creste treptat pana la 250°C, astfel rata se caleste doua ore.
Mancarea preparata se scoate din oala, iar zeama se strecoara.
La servire peste bucatile de rata din farfurii se toarna zeama.
Pofta buna!