Pui umplut cu ficat si cas Roquefort

Pui umplut cu ficat si cas Roquefort

Timp de pregatire: 70 de minute

Ingrediente pentru 6 persoane:
-un pui de 1,5kg
-ficatul de pui
-70g unt
-150ml lapte
-150ml smantana
-50g cas Roquefort
-50g stafide
-2 morcovi
-1 ou
-100g pesmet
-100ml vin
-1 legatura de patrunjel verde
-sare

Se amesteca pesmetul cu laptele ca sa se imbibe.
Se adauga stafidele inmuiate, casul ras, oul, 2 linguri de smantana, 20g unt, ficatul sfaramat.
La nevoie, se adauga putina sare. Cu acest amestec se umple interiorul puiului, se coase, se prajeste in restul de unt.
Se adauga morcovii taiati rondele, patrunjelul legat, se toarna vinul si se fierbe inabusit.
Cand puiul este gata, se scoate, se taie felii, iar patrunjeleul se arunca.
Zeama si zarzavaturile se strecoara, se preseaxa si se adauga peste restul de smantana.
Sosul obtinut se toarna peste puiul taiat felii.
Pofta buna!