Pui tomat a la grec

Pui tomat a la grec

Timp de pregatire: 75 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane:
-1 pui de 1,5kg
-1 ceapa
-1 cateld e usturoi
-1 lingurita de mustar
-30g unt
-1 lingura de otet
-putin zahar
-1 lingura mica de sos Worchester
-sare
-2 linguri de ulei
-3 linguri de pasta tomate

Se curata ceapa, se taie marunt impreuna cu usturoiul zdrobit se caleste in ulei fierbinte.
Se adauga pasta tomate, otetul, sarea, zaharul, mustarul si sosul Worchester, se acopera oala cu un capat si se lasa la inabusit la foc mic 15 minute.
Daca este prea groasa, se poate subtia cu apa. Din cand in cand se amesteca pentru a nu se arde.
Puiul curatat se unge cu jumatate din sos, se pune intr-un vas termorezistent sis e prajeste in cuptor pentru 25 de minute.
Dupa aceea se intoarce puiul si se prajeste aproximativ jumatate de ora, pana se rumeneste.
Se taie puiul in doua, se pune pe un platou si se serveste cu cartofi prajiti, legume fierte si salata.
Pofta buna!