Pui pane

Pui pane

Timp de pregatire: 40 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane:
-Un pui cca 1,5kg
-Sare, ulei pentru prajit, 2-3 oua, faina si pesmet

Puiul se spala, se curata si se taie in bucati. Picioarele, varful aripilor, gatul se pun la o parte (se pot folosi pentru supa).
Spatele, pieptul, pulpele si aripile se sareaza. Pulpa se poate taia in doua, la articulatie, pentru ca astfel se prajeste mai bine, dar poate fi lasata si intr-o bucata.
Pieptul poate fi dezosat. Se pregatesc trei farfurii: una pentru faina, una pentru ouale batute si una pentru pesmet. Bucatile de pui se trec prin faina, ou si pesmet, dupa care se prajesc in ulei fierbinte, pe ambele parti, pana cand devin de o culoare galben-aurie.
Atentie, sa nu se arda! Nu se pun la prajit mai mult de 3-4 bucati pentru ca uleiul se raceste. Se scot pe un servetel care sa absoarba surplusul de ulei.
Se serveste cald, cu garnitura de cartofi fierti sau prajiti, piure de cartofi, cartofi noi cu patrunjel, orez fiert, legume fierte, porumb fiert cu maioneza etc.
Puiul pane este o mancare delicioasa, care se poate consuma si rece, de exemplu cu cartofi cu maioneza acrisoara.