Pui pane cu patrunjel si salata de castraveti

Pui pane cu patrunjel si salata de castraveti

Timp de pregatire: 45 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane:
-un pui de 1,5kg
-400g castraveti
-faina
-pesmet
-200ml smantana
-4 legaturi de patrunjel
-ulei pentru prajit
-2 linguri de otet
-piper macinat
-boia de ardei
-sare
-oua

Se curata puiul. Picioarele, varful aripilor, gatl si pipota se pun la o parte(se pot folosi separat pentru supa).
Puiul se taie in 4 bucati si se sareaza. Ficatul se ,,ascunde” sub aripi. Se trece puiul prin faina, ou si pesmet. Se prajeste cu mult ulei ca sa capete o culoare galben-aurie.
Se pune intr-un vas termorezistent tapetat cu un servetel si se acopera. Salata de castraveti se pregateste separat.
Castravetii se spala, se curata, se taie in felii subtiri, se adauga otet, sare piper si smantana bine racita. Patrunjelul se spala, se scurge, se rup frunzele,se presara cu faina si se prajeste in uleiul incins.
Se scoate cu o sita si se adauga in jurul bucatilor calde de pui.
Salata se serveste in cani separate, iar pe desupra se presara boia si piper.
Pofta buna!