Pui Normann

Pui Normann

Timp de gatire: 65 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane:

-un pui de 1,5kg
-3 cepe
-3 morcovi
-2 prajo
-jumatate de telina
-1 ardei
-300ml vin de mere
-2 linguri de ulei
-piper macinat
-sare

Puiul se curata, se sareaza, se pipereaza, se prajeste in ulei fierbinte.
Se pune intr-un vas termorezistent, se pun peste el zarzavaturile taiate, ceapa taiata felii si prazul taiat rondele.
Se toarna vinul de mere, se acopera cu folie de aluminiu, se pune la cuptor incins si se prajeste 45 de minute la foc potrivit.
Cand se scoate din cuptor se indeparteaza folia, se adauga rdeiul taiat si apoi se mai pune la prajit inca 10 minute.
Se scoate ouiul cu ardeiul, iar legumele se strecoara prin sita.
Pe un platou incalzit se pune puiul, sosul, iar deasupra ardeiul prajit.
Se serveste cald, cu pireu de cartofi.
Pofta buna!