Pui macerat cu sos de nuca

Pui macerat cu sos de nuca

Timp de pregatire: 40 de minute + timp de macerare

Ingrediente pentru 8 persoane:
-2,5kg file de pui
-jumatate de lingurita mica de chiminon macinat
-zeama de la coaja rasa de la 2 lamai
-1 lingura de cimbrisor zdrobit
-1 lingura de oregano zdrobit
-1 lingurita de zahar
-piper macinat
-sare

Pentru sos:
-150g miez de nuca
-2 linguri de otet
-50ml ulei de masline
-2 catei de usturoi

Intr-o oala se amesteca bine condimentele cu zeama de lamaie, sarea, zaharul si coaja de lamaie, se pune si puiul.
Se pune capac pe oala si se tine o noapte la frigider.
A doua zi se pune carnea pe grill, se umeneste si din cand in cand se stropeste cu ulei.
Se oune pe un platou cald si se toarna sosul deasupra.
Sosul se prepara astfel: nuca macinata, usturoiul, miezul de paine(inmuiat si stors) si otetul se pun in blender si adaugand incet uleiul se mixeaza 1 minut la turatie mica.
Pofta buna!