Pui in sos de ardei

Pui in sos de ardei

Timp de pregatire: 60 de minute

Ingrediente pentru 6 persoane:
-1kg bucati de carne de pui
-2 mere verzi
-1 ceapa
-2 ardei rosii
-2 ardei galbeni
-300g rosii
-2 catei de usturoi
-o lingurita de oreganol
-1 lingurita mica de praf de chili
-2 linguri de ulei de masline
-sare

Ardeii si rosiile se taie in odua, se scot samburii, se ung cu ulei, se dau la cuptor fierbinte, se prajesc pana ce li se innegreste coaja.
Se scot din cuptor, se invelesc cu un servet ud si se lasa sa se raceasca.
Se curata de pielita si se dau prin blender, apoi se pun la o parte.
Intr-o tigaie se incalzeste uleiul, se prajeste carnea de pui, iar bucatile se scurg bine de ulei.
Se caleste incet in tigaie usturoiul zdrobit, merele rase si oregano.Se adauga rosiile presate, pireul de ardei, ardeiul galben taiat in felii, se amesteca si se caleste aproximativ 2 minute.
Puiul se serveste in sos cald cu garnitura de orez.
Pofta buna!