Pui „imbatat” – cu sos de cascaval

Pui „imbatat” – cu sos de cascaval

Timp de pregatire: 90 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane:

-un pui de 1,5kg
-100g cascaval afumat
-200ml supa de carne ( sau din cuburi)
-2 linguri de smantana
-nucsoara macinata
-1 galbenus
-2 lingur de faina
-150g unt
-piper macinat
-cimbrisor
-sare
-80-100ml vin

Puiul se curata, se taie, bucatile se prajesc in 80-100g unt pana ce devin galbem-aurii.
Se presara faian, se prajesc inca 1-2 minute, intorcandu-le de mai multe ori, se toarna vinul si supa de carne.
Se pune sarea, piperul, cimbrisorul si se caleste timp de o o ra la foc potrivit.
Se scot bucatile fragede de pui intr-un vas termorezistent, se acopera si se tine la caldura.
In untul ramas se adauga faina, 3 linguri de zeama de carne si se amesteca, se pune la restul zeama si la foc mare amestecand continuu, pana ce se ingraoasa. Se adauga tri sferturi din casul ras, iar focul se reduce.
Se adauga nucsoara macinata, se mai fierbe un minut, amestecand continuu.
Se ia de pe foc si se adauga incet galbenusul bautut cu smantana.
Acest sos se toarna peste carne, se presara si cascavalul ramas, se pune in cuptorul fierbinte si se lasa sa se prajeasca, avand grija sa nu se arda casul.
Se serveste fierbinte.
Pofta buna!