Pui fript in sos de ardei

Pui fript in sos de ardei

Timp de pregatire: 70 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane:

-1 pui de 1kg
-500g de ardei gras
-200ml smantana
-2 linguri e ulei
-piper macinat
-sare

Ardeii se taie in doua, se pun in cuptorul fierbinte, se coc pana ce coaja se innegreste si face basici, se scot, se acopera cu un servet ud, se lasa sa se raceasca, se curata de pielita si se mixeaza.
La pireul obtinut se adauga uleiul, smantana, sarea si se amesteca.
Puiul curatat si spalat se taie in bucati, se sareaza, se pipereaza, se pune intr-un vas termorezistent, se toarna deasupra sosul de ardei cu smantana, se acopera cu capac.
Se introduce la cuptorul fierbinte, se tine la foc potrivit 45 de minute.
Se scoate capacul si se mai lasa in cuptor pana cand se rumeneste frumos.
Se serveste fierbinte cu garnitura de orez fiert.
Pofta buna!