Pui cu sos de curmale

Pui cu sos de curmale

Timp de pregatire: 60 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane:
-Un pui de 1,5kg
-200g orez
-12 bucati de curmale
-4 linguri de ulei de masline
-o ceapa
-250ml supa din oase (sau din cuburi)
-200ml frisca
-2 ardei
-amidon
-sare
-3 linguri cu migdale prajite
-1 lingurita cu piper cayen
-o lingura de Madras-curry

Puiul curatat se taie in 8 bucati, se condimenteaza cu sare, piper si cu jumatate de curry, apoi se prajeste in ulei fierbinte pana capata o culoare galben-auriu.
Se pun bucatile intr-o oala. In putin ulei se prajeste ceapa taiata si ardetii taiati marunt, se adauga la carne, se pune peste toate acestea supa si se firebe la foc mic, oala fiind acoperita cu un capac.
Intre timp se fierbe inabusit orezul. Se scoate puiul din oala si se tine la caldura. Se amesteca amdionul cu putina apa, se adauga zeama puiului, apoi se pun boabele de curmale(cu samburii scosi) taiate bucati, frisca batuta, o lingurita cu sare si restul de curry. Se mai fierbe putin.
La servire se pune intai pe farfurii orezul, desupra carnea, apoi sosul, iar peste acestea se presara migdalele taiate bucati.
Pofta buna!