Pui cu sos alb

Pui cu sos alb

Timp de pregatire: 60 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane:

-Un pui de 1,2kg
-300g orez
-120g unt
-100g cas tip parmezan
-40g faina
-100ml smantana
-o lingurita piper alb macinat
-un varf de cutit de nucsoara macinata
-sare

Puiul curatat se fierbe in apa putin sarata, se scoate din oala si se tine la caldura. Se ia jumatate de litru din apa in care s-a fiert puiul, se pune la jumatate din cantitatea de unt si se fierbe orezul curatat.
Sosul alb se prepara separat: se incalzeste untul ramas, se adauga faina, se amesteca pana se face spuma, apoi se adauga zeama ramasa, piperul, nucsoara si sarea. Se fierbe cateva minute la foc iute, se lasa sa se raceasca putin si abia apoi se adauga smantana.
La servire se pun desupra orezului bucatile de carne de pui, se stropesc cu 2 linguri de sos, se presara cu 2 linguri de cas ras. Restul de sos si de cas ras se servesc separat, dupa gust.
Pofta buna!