Pui cu ciuperci arab

Pui cu ciuperci arab

Timp de pregatire: 60 de minute

Ingrediente pentru 4-6 persoane:
-1 pui mare
-500g ciuperci marunte
-150g unt
-1 lingura cu faina
-jumatate de lingurita mica de boia iute
-jumatate de lingurita mica de boia dulce
-zeama de la 2 lamai
-putina scortisoara macinata
-sare

Puiul curatat se prajeste in unt fierbinte pe toate partile, se scoate din vas si se tine la caldura. In untul ramas se prajesc ciupercile pana devin maronii. Din 2 linguri de unt si faina se face un rantas maroniu, la care se adauga 800ml de apa, se amesteca si se fierbe.
Se puen sare, condimente, se toarna peste pui si se fierbe in vas acoperit, la foc mic. Cand carnea s-a fragezit, se adauga ciupercile prajite, si, dupa 10 minute, zeama de la lamaie.
Cand se serveste, se pun bucatile de pui peste ciuperci si se stropeste cu zeama. Garnitura poate fi orez fiert cu sofran.
Pofta buna!