Prepelita cu pilaf

Prepelita cu pilaf

Timp de pregatire: 50 de minute

Ingrediente pentru 8 persoane:
-8 prepelite pregatite pentru gatit
-150g slanina
-80g margarina
-o lingurita mica de piper alb macinat
-sare

Pentru pilaf:
-800ml supa de oase (sau din cuburi)
-50ml ulei de masline
-40g cascaval tip parmezan
-o ceapa
-un catel usturoi
-o legatura de patrunjel verde
-o lingurita mica cu sofran
-1-2 linguri cu sare

Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, se calesc in ulei, se adauga orezul, se calesc impreuna, se adauga sarea, sofranul si zeama de supa.
Se fierbe la foc mic. Rosiile se oparesc, se decojesc, se strecoara, se amesteca cu cascavalul ras, se adauga la orez si se mai fierbe pana se inmoaie orezul.
Intre timp se presara in interior si extrerior prepelitele cu sare si piper, se invelesc in felii de slanina, se leaga cu ata de bucatarie.
Prepelitele se prajesc in margarina aproximativ 8 minute la foc mic, intorcandu-se pe toate partile. Se pune capacul si la foc mic se mai prajesc.
Pe platou cald se amenajeazax orezul, deasupra se pun pasarile si apoi se ornamenteaza cu frunze de patrunjel.
Pofta buna!