Porumbel sirian

Porumbel sirian

Timp de pregatire: 50 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane:
-4 porumbei
-250g orez
-100g unt
-o lingurita mica de piper alb macinat
-o lingurita de boia de ardei iute
-un varf de cutit de scortisoara macinata
-sare

Porumbeii se curata, se arunca picioarele, capul si gatul. Se spala cu apa rece interiorul si exteriorul pasarilor.
Aripile se indoaie pe langa corp. Porumbeii se prajesc in unt fierbinte pana devin maronii, se scot si se pun intr-o oala.
In untul ramas in tigaie se prajesc ciupercile taiate, se adauga la porumbei. Se toarna 1l de apa fierbinte, se sareaxa, se condimenteaza si se caleste la foc mic sub capac.
Se scot pasarile si ciupercile, se tin la caldura. Zeama se strecoara si in ea se fierbe orezul.
Porumbeii se servesc fierbinti cu garnitura de ciuperci si orez.
Pofta buna!