Piept de curcan umplut cu spanac

Piept de curcan umplut cu spanac

Timp de pregatire: 45 de minute

Ingredeinte pentru 4 persoane:
-4 felii a cate 200g de piept de curcan
-1kg de spanac
-50g slanina
-4 felii de sunca
-50g unt
-1 ceapa
-piper macinat
-sare

Jumatate de ceapa taiata marunt se caleste in 25g unt, se adauga spanacul spalat in oala acoperita, se fierbe 10 minute la foc mic, se pune sare si piper. Se strecoara.
In bucatile de piept se taie ,,buzunare” in care se pune cate o felie de sunca si 2 linguri de spanac cu ceapa.
Se inchid taieturile cu scobitori.
La grasimea ramansa se adauga restul de unt, se incinge.
Bucatile de piept umplute se prajesc pe ambele parti, focul reducandu-se treptat.
Se scoate carnea, se presara cu sare si piper, se tine la caldura.
Slanina taita in cuburi si ceapa ramasa se prajesc.
Cu spanacul ramas se tapeteaza vasul, se aseaza bucatile de piept de curcan, se presara cu ceapa si slanina.
Se serveste cald, cu pireu de cartofi sau cartofi prajiti si presarati cu frunze de patrunjel.
Pofta buna!