Papricas de curcan

Papricas de curcan

Timp de pregatire: 60 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane:
-800g retezatura carne curcan
-500g ardei tip Kapia (culoare rosie)
-250g ceapa
-800ml supa de oase (poate fi si din cuburi)
-500 ml de bere
-4 catei de usturoi
-50g boia
-100ml smantana
-1lingura de faina
-sare
-piper
-frunze de patrunjel
-putin ulei

Ceapa si ustuoriul se taie marunt.Ardeii se curata de miez si se taie marunt. Carnea se taie in cuburi. In ulei incins se prajeste ceapa, apoi ardeii, se presare boiaua si se stimge cu bere.
Se fierbe pana cand bucatile de ardei s-au inmuiat. Se adauga supa de oase si carnea de curcan, sarea, piperul, usturoiul si se fierbe timp de o jumatate de ora. Smantana se amesteca usor scu faina si se adauga la compozitie pentru a o mai ingrosa.
Cand este gata se presara cu frunze de patrunjel taiate marunt. Se serveste cu galuste sau cu orez fiert.
Pofta buna!