Gulas de gaina

Gulas de gaina

Timp de pregatire: 70 de minute

Ingrediente pentru 6 persoane:
-1 gaina de 1,5kg
-800g cartofi
-100g ghiveci
-1 portie de zarzavaturi pentru supa
-3 cepe
-3 cateti de usturoi
-2 linguri de untura
-sare
-1 lingura de boia
1 lingurita mica de chimion

Pentru zdrente:
-100g faina
-1 ou
-sare

Se curata gaina, se taie in bucati, ficatul si pipota se taie marunt, se sareaza.
In untura fierbinte se prajeste ceapa taiata marunt, se adauga boiaua, se amesteca.
Se adauga carnea, ficatul si pipota condimentate cu usturoi si chimion, se toarna putina apa si se fierbe la foc mic, sub capac.
Din cand in cand se mai completeaza apa.
Se fierb pe jumatate legumele si cartofii taiati in cuburi mici.
Cand carnea incepe sa fie moale se adauga legumele, cartofii si zeama. Se toarna apa, se adauga ghiveciul si se fierbe totul pana se fac moi.
La sfarsit se adauga zdrentele sis e fierb.
Pofta buna!