Fripura de porumbel cu vin

Fripura de porumbel cu vin

Timp de pregatire: 50 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 4 porumbei
  • 100g unt
  • 50g ciuperci
  • 250ml vin alb sec
  • un morcov
  • un praz
  • 2 linguri de faina
  • sare

Porumbeii se curata, se lasa doar trunchiul si pulpele superioare. Se spala bine cu apa rece, apoi se prajesc intr-o tigaie in unt fierbinte si pe urma se pun intr-o oala.
In untul ramas se prajesc ciupercile taiate felii subtiri, morcovul si prazul taiati rondele. Se adauga faina, se amesteca, se adauga sarea, se toarna vinul si 250ml apa fierbinte.
Se fierbe si apoi se toarna peste porumbei. Totul se fierbe la foc mare pana ce da in clocot, apoi se lasa la foc mic. Cand este gata se scot porumbeii si se tin la caldura.
Zarzavaturile se preseaza in sucul propriu, se mai fierb putin, se strecoara, se fierb din nou si se tine la caldura. Se scoate osul pieptului de la porumbei, iar restul trunchiului se taie in doua, in lungime.
Pe un platou cald se pun pasarile, se toarna sosul peste ele si se da la cuptor incins pentru 10 minute. Se serveste cu paine prajita si unsa cu unt.
Pofta buna!