Friptura de pui

Friptura de pui

Timp de pregatire: 60 de minute

Ingrediente pentru 6 persoane:
-un pui de 1,5kg
-120g unt
-500g rosii
-200g cartofi
-o lingurita mica de piper alb macinat
-jumatate de lingurita de scortisoara
-100g ciuperci
-100g morcovi
-100g dovlecel
-sare

Puiul se prajeste in unt fierbinte, se scoate si se pune intr-o oala. In untul ramas se prajesc cartofii, ciupercile, morcovii, dovlecelul, toate fiind taiate in cuburi mici.
Se adauga peste pui, se presara cu piper, sare si scortisoara, se adauga rosiile taiate in bucati si un litru de apa fierbinte. Se fierbe pana ce da in clocot, la foc mic si sub capac se mai fierbe pana ce devine moale.
Pe tava zarzavaturile si ciupercile se pun la mijloc, iar de jur imprejur bucatile de pui.Toate se stropesc cu zeama in care au fost pregatite.
Pofta buna!