Friptura de potarniche

Friptura de potarniche

Timp de pregatire: 50 de minute

Ingrediente pentru 6 persoane:
-2 potarnichi
-8 felii de paine
-50g unt
-300ml vin alb
-60g ciuperci
-un morcov
-un praz
-2 linguri faina
-o lingurita de piper alb macinat
-sare

Pasarile se curata, aripile si capul se arunca, se taie gatul(se pune la o parte), se spala in apa rece interior-exterior, apoi se prajesc in tigaite in unt fierbinte, se scot, se pun intr-o oala.
In untul ramas se prajesc ciupercile taiate felii subtiri, morcovul taiat rondele, ceapa taiata, gaturile si se amesteca bine.
Cand incep sa prinda culoare, se adauga faina, sarea, piperul, se toarna vinul si 300ml apa fierbinte. Se fierbe, se toarna peste pasari, se lasa sa dea in clocot, la foc mic se lasa sa fiarba incet pana ce se inmoaie.
Se scot pasarile din oala si se tin la caldura. Legumele in suc propriu se preseaza, se mai fierb cateva minute, se strecoara si se fierb din nou.
Sosul astfel obtinut se tine si el la caldura. Pasarile se taie in 4 bucati, , se aseaza pe feliile de paine prajita unse cu unt, se stropesc bine cu sos si se dau la cuptor incins pentru 5-10 minute.
Se servesc fierbinti cu orice fel de garnituri.
Pofta buna!