Friptura de curcan umplut

Friptura de curcan umplut

Timp de pregatire: 90 de minute

Ingrediente pentru 6 persoane:
-un pui de curcan
-250g carne slaba de vita
-150g orez
-120g migdale decojite
-250g unt
-60g miez de nuca
-20g faina
-o lingurita de boia
-o lingurita de scortisoara macinata
-o lingurita de piper alb macinat
-un varf cde cutit de sofran
-sare

Intai se pregateste umplutura. Orezul se inmoaie in apa calda timp de o jumatate de ora. Intr-o tigaie mai mare se incalzesc 100g unt, se adauga migdalele taiate si dupa cateva secunde nuca taiata marunt.
Se adauga carnea de vita, se prajeste 5 minute. Se pune orezul, sarea, boiaua si piperul.Se stinge totul cu 200ml de apa, se fierbe la foc mare 4 minute, apoi la foc mic pana va fi gata. Se pune la rece.
Curcanul curata, se umplu, se inchide curcanul si se prajeste pe toate partile in untul incalzit, la foc puternic. Se adauga 400ml apa si se mai fierbe la foc mic pana ce este gata.
Se scoate din oala si se tine la caldura. Se ia putina zeama, se adauga faina si se face un rantas maroniu. Se toarna inapoi peste zeama ca sa devina totul mai consistent.
Pe tava de servire se pune intai curcanul intreg si apoi se toarna sosul.
Pofta buna!