Ficat „mahmur”

Ficat „mahmur”

Timp de pregatire: 40 de minute + timp de macerare

Ingredeinte pentru 4 persoane:
-800g ficat de pui
-100g slanina afumata
-100g cas
-300ml lapte
-2 cepe
-50ml bere
-30ml vodca
-piper macinat
-sare

Prima data se prepara saramura: cuburile de supa se dizolva in lapte, se adauga ceapa curatata si taiata in rondele, sarea, piperul, maghiranul, berea, vodca.
Ficatul se spala se curata, se spala si se usuca.
Peste ficat se saramura si se lasa la macerat o noapte in frigider.
A doua zi se scoate ficatul de la macerat, se scurge pe un servet, apoi se infasoara fiecare bucata in felii subtiri de slanina.
Se prind cu scobitori, se aranjeaza pe o tava unul langa altul, se introduc in cuptor incins si se prajesc la foc potrivit pana ce slanina devine rosie si crocanta.
Se scot scobitorile, se pun felii de cas pe fiecare bucata de ficat si se mai lasa 2-3 minute in cuptor ca se inmoaie casul.
Se servesc imediat.
Pofta buna!