Ficat de pui in cosuri de cas

Ficat de pui in cosuri de cas

Timp de pregatire: 30 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane:
-400g ficat de pui
-200g cas tip Trapist
-2 morcovi
-o salata
-zeama unei lamai
-ulei
-sare

Ficatul se spala, se scurge de apa, se prajeste in ulei fierbinte, se scoate si se tine la caldura.
Din uleiul folosit se pastreaza 1-2 linguri in care se prajesc morcovii taiati fasii.
Frunzele de salata se spala, se usuca bine si apoi se taie in fasii.
Pe un platou mare se rade casul, se formeaza 4 gramezo cu diametru de 15cm.
Se pune in cuptorul fierbinte timp de cateva minute ca sa se inmoaie.
Cu o lopatica sau un cutit cu lama lata se ia de pe platou, se intinde pe exteriorul a 4 cesti intoarse cu fundul in sus.
Cand casul s-a intarit, se desprinde usor de pe cesti si astfel am obtinut niste cosuri dragute.
Trebuie avut grija sa nu prajim casul prea tare, caci atunci nu se pot face formele!
Cosurile se tapeteaza cu fasii de frunze de salata, se pune apoi ficatul(sarat), morcovii taiati, se stropeste totul cu zeama de lamaie.
Se servesc imediat.
Pofta buna!