Fazan cu pireu de mere

Fazan cu pireu de mere

Timp de pregatire: 80 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane:
-1 fazan
-300 pireu de mere
-300g afine
-150g untura
-50g slanina
-4 pere mari
-200ml supa de oase
-200ml vin alb
-200ml vin rosu
-o ceapa
-un morcov
-un patrunjel
-cimbrisor
-maghiran
-piper macinat
-jumatate de legatura de frunze de patrunjel
-sare

Fazanul se curata cu grija, se spala cu apa rece in interior si exterior.
In piept se infing bucati de slanina.
Se sareaza bine in interior si in exterior, iar in interior se pune cimbrisor, maghiran, piper macinat, patrunjel si o jumatate de ceapa.
Intr-o tigaie adanca se incalzeste untura, se prajeste de jur imprejur fazanul, se scoate si se tine la caldura.
In untura ramasa se prajeste restul de ceapa si celelalte legume taiate rondele.
Totul se aranjeaza intr-o tava, se aseaza fazanul desupra, se adauga vinul alb si se da la cuptor incins, se frige la foc potrivit, din cand in cand se stropeste cu propria zeama pana ce devine rumen si usor crocant.
Daca este nevoie se completeaza cu putina supa de oase.
Perele se gauresc, se umplu cu afine si se fierb in vin rosu.
Cand fazanul este prajit se scoate de pe ,,patul” de zarzavat.
Zarzavaturile se mai fierb in supa de oase, apoi se strecoara si se preseaza.
Fazanul se serveste cald stropit cu sos de legume, cu pireu de mere si cu perele umplute cu afine.
Pofta buna!