Curcan cu cas de oaie si spanac

Curcan cu cas de oaie si spanac

Timp de pregatire: 60 de mintue

Ingrediente pentru 4 persoane:

-4 felii de piept de curccan
-1 ceapa
-250ml supa de carne
-125ml vin alb
-piper
-ulei pentru prajit
-125ml zeama de friptura(sau din cuburi)
-150g cas de oaie
-500g spanac
-3 catei de usturoi
-3 linguri cu unt
-cimbrisor
-sare

Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar casul in cuburi mici.
Spanacul se curata, se caleste in 2 linguri de unt topi.
Se condimenteaza cu usturoi, sare, piper, se lasa sa se racasca, apoi se amesteca usor cu casul.
Feliile de curcan se bat pe ambele parti, se condimenteaza cu sare, piper si cimbrisor.
Umplutura se imparte pe felii si se ruleaza, se leaga, se mai condimenteaza si se prajesc in ulei fierbinte pe toate partile.
In grasimea ramasa se pune restul de unt si ceapa taiata, se caleste.
Se adauga supa de carne, vinul si se fierbe. Se pun rulourile si sub capac se calesc 15 minute la foc mic.
Se scoate carnea, se arunca ata cu care au fost legate rulourile, iar sosul se da prin sita.
La servire rulourile se taie oblic, se aranjeaza frumos pe platou si sosul se toarna desupra.
Pofta buna!