Bibilica de la Cordoba

Bibilica de la Cordoba

Timp de pregatire: 2 ore

Ingrediente pentru 4 persoane:
-1 biblica de 1,5kg
-200g slanina afumata
-2 cepe
-2 catei de usturoi
-400ml vin alb
-100ml ulei de masline
-4 foi de dafin
-sare

Peretii unui vas termorezistent adanc se tapeteaza cu felii de slanina, se pune ceapa taiata rondele, se aseaza bibilica taiata in doua.
Pe margini se pune usturoiul, foile de dafin, se toarna uleiul si vinul, se acopera cu o folie de aluminiu si se pune in cuptorul fierbinte timp de o ora si jumatate.
Intre timp, bibilica se mai intoarce. Cand este fraged, se scoate si se taie in bucati.
Zeama ramasa se mai fierbe pana ce devine mai groasa si apoi se rastoarna peste gaina.
Se serveste cu gogosi de cartofi.
Pofta buna!