Aripi picante

Aripi picante

Timp de pregatire: 60 de minute + 12 ore de macerare

Ingrediente pentru 4 persoane:
-1kg aripi de pui
-2 catei de usturoi
-sare
-piper
-1 lingura de ulei
-1 lingura de miere de albine
-1 lingura de ghimbir macinat
-jumatate de lingurita de otet
-1 lingurita de zahar brun
-3 linguri de sos de soia

Aripile se curata, se spala sis e taie in doua.
Se amesteca mierea cu uleiul, otetul, ghimbirul, sarea, piperul, zaharul, sosul de soia si usturoiul zdrobit.
In acest amestec se pun aripile de pui, se acopera cu capac, se introduc la frigider pentru macerare.
A doua zi se scurge de pe aripi zeama care este in plus, se prajesc pe gratar pana devin rumene.
Astfel carbea va fi moale in interior si crocanta la exterior.
Se servesc fierbinti cu mujdei sau alt sos picant.
Pofta buna!